dijous, 15 de maig del 2008

10/5 - Folegandros - Santorini

Tenim el ferry cap al migdia. No hi ha pressa i tornem a Chora per esmorzar i passejar per darrera vegada. Finalment guardarem un bon record d'aquesta illa, també.
El propietari de l'hotel ens acompanya fins al port i el vaixell encara tarda una mica en arribar. Aquí els horaris són aproximatius.
El viatge no és massa llarg, unes 3 hores, i ja tenim ganes d'arribar quan de cop, l'illa volcànica se'ns apareix. A mesura que ens hi apropem descobrim que no podia ser neu el que culmina la cresta del volcà, sinó casetes i més casetes, totes elles blanques, que han decidit construir en el límit entre una cara i l'altra de l'illa. L'efecte és espectacular.
Arribats a port ja ens espera la marabunta de xofers disposats a dur-nos al seu hotel. Nosaltres ja ens havíem informat una mica i deixem que el nano de l'hotel Antonia ens trobi i ens convenci per anar amb ell. L'hotel no és res de l'altre món, però compleix els nostres criteris, net, econòmic i cèntric.
La pujada a l'hotel es fa per la carretera de l'illa, que zigzagueja per la falda de la muntanya mostrant-nos a cada corba el port i la caldera fins arribar al cim i d'allí fins a Fira.
Instal.lats ja, comencem a descobrir aquesta petita ciutat amb un nucli turístic ben dens i present. Desenes i desenes de botiguetes i restaurants es concentren en els carrers principals, mentre turistes de tot arreu les anem freqüentant i omplint. I això que encara no és temporada alta!
Després de molt voltar, entrar a tot arreu i fer fotos de la posta de sol, trobem la pizzeria que ens alimentarà aquest vespre. Res de l'altre món, però està al costat de l'hotel i així podrem retirar-nos relativament d'hora. Durant les vacances no ens dóna per sortir, som més aviat de visitar, passejar i menjar bé.

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Tenemos el ferry al mediodía. No hay prisa y regresamos a Chora para desayunar y pasear por última vez. Finalmente guardaremos un buen recuerdo de esta isla, también.
El propietario del hotel nos acompaña hasta el puerto y el barco todavía tarda un poco em llegar. Aquí los horarios son aproximativos.
El viaje no es demasiado largo, unas 3 horas, y ya tenemos ganas de llegar cuandode repente, la isla volcánica se nos aparece. A medida que nos acercamos descubrimos que no podía ser nieve lo que culmina la cresta del volcán, sino casitas y más casitas, todas ellas blancas, que han decidido construir en el límite entre una cara y la otra de la isla. El efecto es espectacular.
Llegados a puerto ya nos espera la marabunta de chóferes dispuestos a llevarnos a su hotel. Nosotros ya nos habíamos informado un poco y dejamos que el chico del hotel Antonia nos encuentre y nos convenza para ir con él. El hotel no es nada del otro mundo, pero cumple nuestros criterios, limpio, económico y céntrico.
La subida al hotel se hace por la carretera de la isla, que zigzaguea por el regazo de la montaña mostrándonos a cada curva el puerto y la caldera hasta llegar a la cumbre y de allí hasta Fira.
Instalados ya, empezamos a descubrir esta pequeña ciudad con un núcleo turístico bien denso y presente. Decenas y decenas de pequeños comercios y restaurantes se concentran en las calles principales, mientras turistas de todas partes las vamos frecuentando y llenando. ¡Y eso que todavía no es temporada alta!
Después de mucho pasear, entrar a todas partes y hacer fotos de la puesta de sol, encontramos la pizzeria que nos alimentará esta noche. Nada expectacular, pero está al lado del hotel y así podremos retirarnos relativamente temprano. Durante las vacaciones no nos da por salir, somos más bien de visitar, pasear y comer bien.